БСП в Монтана тръгва със силен екип

Окт 01, 2015 МОНТАНА Новини Избори 0 2342

Подмладяваме и обновяваме БСП и даваме път на доказали се в живота хора

Коалиция БСП – ЛЯВА ПРОМЯНА ЗА МОНТАНА откри кампанията си в Монтана с представяне на кандидатите за кметове и общински съветници в общината. Кандидатът за кмет на Монтана и лидер на БСП в общината Камелия Трифонова заяви, че лявата коалиция тръгва към местните избори и битката за община Монтана със силен екип от млади социалисти, коалиционни партньори и гражданска квота от успели и уважавани хора. „Подмладяваме и обновяваме БСП и даваме път на доказали се в живота хора – учители, юристи, предприемачи, архитекти, икономисти, наемни работници и т.н. Те са гаранция за професионализъм, почтеност и отговорност. Гордея се с нашия екип”, заяви Камелия Трифонова. Тя изрази надежда по време на кампанията да има дебат за проблемите в общината, за демографския срив в Монтана, за напускането на младите хора. Трифонова посочи, че по официална статистика през последните 15 години градът е намалял с 11 000 души, а по неофициална – с двойно повече. „Трябва да направим всичко възможно да задържим младите хора тук. Да обърнем специално внимание на учениците, децата, младите семейства, връзката между образованието и местния бизнес, който създава работни места“, коментира тя. Кандидатът за кмет обърна внимание, че за разлика от сегашната управа, БСП няма да обръща толкова внимание на показността, а ще набляга на ефективността в работата. „Всеки изразходен лев по европейски проекти или от общинския бюджет, трябва да води до конкретна полза за гражданите на общината“, категорична е тя.

„По време на кампанията ще бъдем позитивни, но и критични. Няма да спестяваме истината за състоянието на общината“, обяви Камелия Трифонова.

„Радвам се, образованието е приоритет в програмата на нашата коалиция и че съм част от този екип“, заяви Параскева Анастасова, която е кандидат за общински съветник и учител във Второ СОУ в Монтана.

Народният представител от Монтана д-р Емил Райнов обяви, че макар да са минали 92 години от септември 1923 година, то и днес левицата се бори за същите неща, за които по време на септемврийското въстание, където хиляди хора са дали живота си – хляб, свобода, образование, здравеопазване. Той призова да подкрепим екипа от достойни хора, тръгнали да направят промяната в Монтана.

На събитието присъстваше и народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков.