Бивши кметове на Монтана подкрепиха кандидата на БСП Камелия Трифонова

Авг 19, 2015 МОНТАНА Новини Избори 0 1537

Красимир Вълков заяви, че оценява като много положително това, че председателят на общинския съвет на партията се кандидатира за кмет. 

Кандидатът за кмет на Монтана от „БСП лява България“ Камелия Трифонова се срещна с бившите кметове на Монтана Пенка Йорданова, Христо Казаков, Стефан Кънчев, Красимир Вълков, Красимир Найденов и Райчо Георгиев. Всички бивши кметове обявиха, че подкрепят Трифонова и й пожелаха успех в кампанията. 

Красимир Вълков заяви, че оценява като много положително това, че председателят на общинския съвет на партията се кандидатира за кмет. Бившите председатели на БСП в Монтана винаги предлагаха друг за кандидат за кмет, а те предпочитаха да се кандидатират за депутати. Ролята на кмета е много по-отговорна и на него разчитат всички жители на града, коментира Вълков.

Бившите кметове посъветваха Трифонова да води открита и честна предизборна кампания, в която да казва какви конкретни работи може да направи за града и общината и какво може да подобри в работата на 
общинската администрация. Те препоръчаха да води агитация от врата на врата и предупредиха, че останалите кандидати ще разчитат не само на агитацията, а и на солиден финансов ресурс. Бившите кметове смятат, че Трифонова може да критикува настоящия кмет за демографската криза, унищожаването на промишлеността в града, бавния темп на обновлението му, но да не се впуска в лични нападки към него и семейството му. Те смятат, че БСП и лявата коалиция ще могат да правят повече социална политика в следващия общински съвет като увеличат броя на своите съветници.