БСП с грижа за младите семейства

Сеп 08, 2022 МОНТАНА Новини Избори 0 880

08.09.2022 г.

Водачът на листата на „БСП за България” – Ирена Анастасова и Евелина Борисова се срещнаха с млади майки, в разговор за проблемите им, надеждите им, очакванията им и изискванията им към бъдещите народни представители.

Младите жени споделиха: „Ние отчитаме голямата заслуга на депутатите от БСП, които направиха всичко възможно да осигурят безплатните детски градини и ясли. Знаем, че това беше тяхна кауза години наред. Оценяваме и увеличения размер на майчинството през втората година при отглеждането на дете, увеличените детски надбавки и необлагаемия минимум за първо и второ дете.”

Като човек, който е посветил живота си на образованието на децата и младите хора, Анастасова представи основните предложения, касаещи младите и децата, по които БСП ще продължи да работи и в следващото Народно събрание:

– безплатни учебници за всички от 1 до 12 клас;

– безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст;

– нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години;

– еднократна помощ при раждане: първо дете 500 лв., второ 1000 лв., трето 1500 лв., всяко следващо 200 лв;

– еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад;

– увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата;- увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки от 2880 лв. на 6500 лв;

– еднократна помощ от 350 лв. за всички деца от I до IV клас в началото на всяка учебна година;

– всички процедури за хора с репродуктивни проблеми да са напълно безплатни;