Ирена Анастасова, БСП: Веднага да се подпомогнат бедните семейства и бизнеса

Окт 26, 2021 Новини Избори 0 1376

Ние сме доказали, че сме хора на диалога и на професионалистите

„В програмата за първите 100 дни от управлението на БСП  има сфери, които са изключително важни. Това са социалната и икономическата сфера. Трябва веднага да се създаде организация и в много кратки срокове да се изплатят безвъзмездните помощи, които са обещани по различни програми на бизнеса, защото проблеми имаше досега и те продължават.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Монтана Ирена Анастасова в ефира на БНТ.

В предаването “Денят започва“ тя обясни, че БСП иска и предлага да се намали ДДС на енергоносителите от 20% на 9%. „Това може да залегне в бюджета за другата година, но може и трябва да се подпомогнат семейства, които са в крайна бедност. Трябва да се спре износът на дърва, горите са изсечени и обезлесени. Закон има, но той не се прилага“, каза още тя.

„Ние сме доказали, че сме хора на диалога, на професионалистите. Нашият призив в следващото Народно събрание е останалите партии отговорно да помислят за държавата, защото страната се нуждае от редовен кабинет“, категорична бе Анастасова.