Д-р Илиян Тимчев, кандидат за народен представител от 12-ти МИР Монтана: За 11 години ГЕРБ затвори 11 общински болници

Мар 23, 2021 Новини БСП в медиите 0 1320

Ние, от БСП, предлагаме качествено и достъпно здравеопазване

„Когато липсва план - липсват и резултати, това погуби както бизнеса, така хората. Проблемът с ваксините се конкретизира до тяхната доставка. Идва въпросът защо от една марка от ваксините е поръчана много по-голяма бройка от другите две и защо другите две не се доставят. За нас е голяма грешка, че не ни послушаха за „Спутник V“, причината е, че не мислят за хората. Дори от ЕС излязоха с изявление, че държавите, които имат проблем с ваксинирането могат да потърсят други начини да се справят и други видове ваксини, които се използват по света", каза д-р Илиян Тимчев, кандидат за народен представител на БСП от 12 МИР в Монтана в ефира на „Думата е ваша“ по БСТВ.

На въпроса като кандидат за народен представител от Монтана какви цели си поставя, д-р Тимчев акцентира върху възстановяването на справедливостта в областта и развитие на региона. " Всички знаем, че този регион е най-изостаналият в България, дори в Европа. В годините на прехода имаше неглижиране към Северозапада. Фондът за възстановяването, разработен от комитет в Монтана предлага 100 млн. лева годишно да се влагат в този регион, като общините кандидатстват на база техните приоритети. Тези инвестиции ще бъдат насочени към подобряване на инфраструктурата, образование, икономика, подпомагане на младите и развитие на малки и средни предприятия и земеделци. Монтана има дадености, които не се използват пълноценно. В Северозапада хората живеят под прага на бедността. Имаме населени места, където живеят по 2-3 души, за какво качество на живот може да говорим? Линейката има места, на които не може да достигне. За 11-годишния мандат на ГЕРБ около 11 общински болници на територията на страната затвориха врати", посочи кандидатът за народен представител.

Д-р Тимчев разясни някои детайли по темата и остро разкритикува управляващите от ГЕРБ: "В много областни и общински болници се закриха основни отделения, например в Свищов няма родилно отделение, родилките ходят чак в Плевен. Това не е "европейското развитие". С проф. Михайлов бяхме доброволци в Свищов, когато разбрахме, че няма нито един лекар за Ковид отделението. Оказа се, че две лекарки, които са почти пред пенсия и с хронични заболявания се грижат на първа линия за болните, а останалите лекари в болницата също са на пределна възраст и със имунодефицитни заболявания. Ние, от БСП, предлагаме качествено и достъпно здравеопазване. Когато изолираш и поставиш в такава ситуация хората, трябва веднага да действаш. Нашето предложение е да се даде данъчна ваканция на фирмите, а семействата с деца, ходещи на онлайн училище веднага да получат помощи от правителството. Това са първи и неотложни мерки."