Общинските съветници от БСП: Ангажираме се да търсим решението на проблемите на хората

Заради интереса на гражданите, социалистите ще организират още открити приемни по места

Граждани на общината проявиха интерес към приемната на групата съветници от БСП - лява промяна за Монтана, която се проведе вчера. Поставиха се различни въпроси, отнасящи се до инфраструктура, чистота и общински земи.

Дадено бе предложение за изграждане на тротоар от улицата до черквата в с. Долно Белотинци, както и за подновяване уредите в двора на детската градина в селото. Гражданин на Монтана сподели, че вече няколко месеца не е получил отговор на жалбата си до общината за разрушен тротоар, който може да предизвика наводнение в дома му при обилни дъждове или снеготопене.

Двама жители на Монтана изразиха тревога от състоянието на парк „Огоста”, където се изсичат дървета и се изхвърлят отпадъци. Има необходимост от повече кошчета за боклук и контейнери, смятат граждани, посетили приемната. Своевременно трябва да се почиства районът на пазара на колите, след приключването на пазарния ден. Зададе се въпросът за предоставянето на общински мери и пасища на животновъди в землищата на селата, където отглеждат своите животни, а не да се отдават на неизвестни фирми.

Всички проблеми и запитвания ще бъдат отнесени към общинската администрация, ОП „Чистота” и съответните комисии на общинския съвет. "За всеки човек неговият проблем е най-важен и затова ще се ангажираме да търсим решението му", заявиха общинските съветници от БСП - лява промяна за Монтана. През следващите месеци те ще направят няколко изнесени приемни в селата от общината за удобство на хората, които живеят там.