БСП-Берковица: Милчо Доцов е силният кмет, който ще реализира социална политика за всички хора в Берковица

Окт 21, 2015 МОНТАНА Новини Избори 0 2703

Социалистите предлагат помощта за новородените да се увеличи от 100 на 300 лева

БСП - Берковица проведе предизборно събрание - концерт в читалище   "Иван Вазов", гр. Берковица. На събитието присъства членът на ИБ на БСП и председател на ОЖС Катя Николова, както и членът на НС на партията Атанас Костадинов. На събитието бе  представена листата с общински съветници, както и предизборната програма на БСП,        следваща левите стандарти, с насоченост към хората. БСП в Берковица подкрепя кандидатурата на инж. Милчо Доцов за кмет на общината , защото той е силният кмет, който        ще реализира социална политика за всички хора в Берковица.   
 Социалистите се обявиха за промяна в начина на управление  солидарно към хората. Като основни свои приоритети те посочиха:  намаляване на таксите за детските градини на половина, увеличаване на помощта за новородените от 100 на 300 лева, осигуряване на транспорт за учениците, увеличаване на общата сума за еднократна помощ за пострадалите от бедствия и аварии, и  болните от 10 000 на 35 000 хиляди лева на година, отделяне на 30 хиляди лева годишно за поддръжка на пенсионерските клубове, изграждане на социален патронаж в малките населени места. 
Водачът на листата на БСП в Берковица д-р Тимчев предупреди, че има предложение от министъра на здравеопазването за закриване на клинични пътеки в болницата в общината в Хирургичното отделение, Неврологичното отделение и отделението за вътрешни болести, като болницата няма да може да има адекватна реакция на лекарите при инсулт. "В програмата си БСП заявява категорично, че ще се бори за запазване и доразвиване на болницата, както и за разкриването на отделение за долекуване и продължително лечение", заяви Тимчев.