БСП-Монтана: Честваме 70 години от края на най-страшната война на човечеството

Май 09, 2015 МОНТАНА Новини БСП 0 1846

 Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов, председателката на Общинския съвет на БСП - Монтана Камелия Трифонова и председателят на Областния съвет на БСП-Монтана Жори Алексиев поднесоха цветя на паметника на загиналите във войните по повод 9 май - Деня на победата

 

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов, председателката на Общинския съвет на БСП - Монтана Камелия Трифонова и председателят на Областния съвет на БСП-Монтана Жори Алексиев поднесоха цветя на паметника на загиналите във войните по повод 9 май - Деня на победата.

На 8 май в Монтана се проведе и тържествено честване на Деня на победата. Събитието бе организирано от Съюза на ветераните от войните в Монтана. Много членове на БСП се включиха в честването. Камелия Трифонова отправи приветствие към присъстващите като заяви, че честваме 70 години от края на най-страшната война в историята на човечеството и отдаваме почит  пред паметта на десетките милиони жертви, които дадоха живота си в борбата срещу хитлерофашизма. „Сред тях са и хилядите българи антифашисти – партизани, ятаци, политзатворници, концлагеристи, воините от българската армия”, каза тя.

Трифонова подчерта, че победата ни е завещала девиза: „Никой не е забравен, нищо не е забравено.” Според нея трябва да помним ужасите на войната, да осъзнаваме колко е важно да опазим мира и да не допускаме нови разделителни линии в Европа, защото 9 май е ден за обединение, а не за разделяне. „На ветераните от войната, на офицерите от резерва, на всички граждани пожелавам здраве и вяра в бъдещето”, завърши Камелия Трифонова.