Атанас Костадинов във Вълчедръм: Този край не може да бъде възроден без подкрепа от държавата

Юли 09, 2021 МОНТАНА Новини Избори 0 758

09.07.2021 г.

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ за Монтана посетиха Вълчедръм, където разговаряха с десетки хора. Един от основните въпроси, които беше обсъден е преизчислението на пенсиите. 

Всеки ден служебното правителство изнася шокиращи факти, с които живеем от години. Вие можете ли да си представите, че в държавната Българска банка за развитие са дали на 8 фирми толкова пари, колкото са необходими, за да може да живеят по-добре повече от 1 млн. български пенсионери. Новата несправедливост, в същата тази държавна банка, която трябва да подпомага развитието на малкия и среден бизнес, заплатите, които са си раздавали в управителния съвет са по 60 хил. лв. месечно, каза водачът на листата на социалистите Атанас Костадинов. 

„Имам приятели чужденци, които като дойдат тук ми казват, тези хора, които живият по тези земи от планината (Чипровци, Дамяново), през Берковица, Златията, Вълчедръм, до пристанището в Лом, по което можеш да стигнеш до Европа, тези хора трябва да са най-богатите в България. Недоумяват, когато виждат разрухата и бедността по тези места, добави Костадинов. 

От „БСП за България“ продължават да настояват да бъде приет закон за Северозапада, чрез който да бъде отпуснат фонд за развитие на региона. Необходима е целенасочена държавна политика, която да цели развитие на региона във всеки един аспект, от достъпно здравеопазване, през създаване на индустриални паркове с над 40% общинско участие, до субсидиране на жилищни програми за млади квалифицирани кадри, както и отпускане на студентски стипендии срещу ангажимент за завръщане и работа в региона.

Служебно преизчисляване на всички пенсии, което ще доведе до увеличаването им средно с 1/3 и намаляване на ДДС за храни и лекарства до 9%, са част от нещата , които БСП предлагат за достойни старини на възрастните хора у нас. Хората заслужават по-справедлив живот, хората искат промяната, а развитието идва по естествен начин, след като постигнем промяна на 11 юли и държавата започне да работи с грижа за всеки, сподели още Костадинов.