Атанас Костадинов в Лом: Сега е времето да променим България

Юли 01, 2021 МОНТАНА Новини Избори 0 564

01.07.2021г.

Лом е прекрасен пристанищен град, за който времето е спряло. Основан още от древните траки, развил се като главно експортно пристанище за Виена. Град с дълбока културна традиция - тук е създадено едно от първите читалища в България и се играе една от първите театрални постановки в страната, сподели Атанас Костадинов, водач на листата на „БСП за България“ в 12 МИР.

 Онзи културен дух се е запазил по сградите с характерен архитектурен стил, запазил се е и в очите на всички вас, с които се срещнахме днес и разговаряхме, но това не е достатъчно. Промяната започна и трябва да я завършим, за да може всеки град, всяко село в България да получи адекватна държавна подкрепа, да се развива и хората да живеят по-добре, добави още Костадинов.  

Близо 120 млн. е населението, живеещо по поречието на река Дунав. Това е близо 1/4 от населението на Европа. За съжаление, колкото по-надолу по поречието се слиза, толкова по-трудно се живее", обобщи водачът на социалистите. Костадинов припомни, че през 2014 г. оглавяваше Международната комисия за защита на река Дунав към ООН. Той съжали, че България изостава от европейските страни в усилията, които се полагат в тази сфера. "Това богатство, тази възможност за финансиране, за проекти, за опазване на природата, за нови енергийни източници, за икономическо и културно развитие България не ги е използвала поради една причина - 10-годишния модел на управление на ГЕРБ. Много е важно как ще продължи Дунавската стратегия, трябва да променим България, за да се възползваме от стратегията. Сега е времето, моментът за промяната настъпи, сигурен съм, че идват по-добри времена за Лом, за Северозапада и за България, каза в заключение Атанас Костадинов.

Кандидатите за народни представители се срещнаха с жители на Лом, където имаха възможност да разговарят за проблемите, както и за мерките заложени в програмата за управление на БСП.

Трети в листата на БСП е лидерът на социалистите в пристанищния град Красимир Иванов. Той сподели пред своите съграждани, че единствено БСП – за разлика от всички останали партии, има изработена стратегия и визия за развитите на страната и Северозапада.

Част от мерките, които „БСП за България“ предлага са:

✔ Разработване на стратегия за развитие на българските търговски пристанища като интермодални терминали, логистични платформи и търговско-индустриални клъстери.

✔ Възстановяване на българския корабен флаг като „удобен флаг“ с инициативи за възраждане на българското крайбрежно и речно корабоплаване.

✔ Засилен контрол на качеството на водата.

✔ Преизчисляване на всички ПЕНСИИ, което ще доведе до увеличаването им средно с 1/3.

✔  Намаляване на ДДС за храни и лекарства до 9%.

✔  Достъпно здравеопазване навсякъде в страната.

✔  Намаляване на битовата престъпност в селата.

✔ Намаляване на данъците на работещите родители - въвеждане на 500 лв необлагаем минимум за всяко дете и семейно подоходно облагане.

✔ Увеличаване на майчинството през втората година от 380 до 650 лв.

Гласувай за Коалиция „БСП за България“ с номер 4️ в бюлетината, с грижа за теб!