Корнелия Нинова в Лом: Обвързване на образованието с нуждите на бизнеса е наш приоритет

19.03.2021г.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, водачът на листата в 12 МИР- Монтана Атанас Костадинов и кандидатът за народен представител Десислава Александрова, посетиха и разговаряха със служителите на „Силпа“ ООД в Лом. Пред тях Нинова заяви, че в тази тежка ситуация за всички най-важното е здравето и работните места. Тя припомни, че БСП има изработен специален Закон за Северозапада, предвиждащ целенасочена държавна политика и помощ за най-бедния регион не само у нас, но и в ЕС.

„Един от основните проблеми, пред които са изправени местните производители е липсата на кадри. В нашето предприятие работят 140 души, основният предмет на дейност е изработка на изделия от ламарина и пластмаса, които са за износ в Европа, Бразилия и др. Имаме нужда от специалисти, инженери и категорично смятаме, че образованието трябва да отговаря адекватно на нуждите на бизнеса“, казаха от „Силпа“.

„БСП за България“ предлага ясни и конкретни политики: обвързване на икономиката с образованието, науката и високите технологии; финансов щит за малките и средни предприятия чрез подкрепа на Българската банка за развитие; намаляване на административната тежест и бюрокрацията. Опростяване на процедурите за дребните търговци и производители; подкрепа за българското, родно производство, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите не пропусна да коментира и пълното затваряне или т. нар. локдаун, като категорично заяви, че в спешен порядък държавата трябва да излезе с мерки за подпомагане на бизнеса и икономиката.