Атанас Костадинов: Продължаваме заедно за справедливост за хората и развитие на Северозапада

Коалиция „БСП за България“ официално представи листата си в Монтана

Коалиция „БСП за България“ представи листата си за кандидати за народни представители в деня на националния празник на България. Водачът на социалистите за област Монтана е Атанас Костадинов, който има две магистърски степени и специализация в Харвардския универститет. Костадинов е настоящ народен представител в 44-тото Народно събрание.

Втори в листата е неговият колега в НС д-р Илиян Тимчев от Берковица. Доктор Тимчев има богат опит в местното самоуправление, както и като народен представител в 42-рото и 44-тото Народно събрание. През 2020г. д-р Тимчев е работил като доброволец в отделение за лечение на Ковид-19 в Свищов и Берковица.

На трето място е Десислава Александрова, която е завършила три магистратури – „Руска филология“, „Публична администрация“ и „Междукултурно образование“. Александрова работи в сферата на образованието от 1996г. В момента е директор на СУ „Димитър Маринов, гр. Лом.

Четвърти в листата е машинния-инженер Иван Сергисов, който е периода 2005-2009г. е бил заместник-областен управител на Монтана, а през 2017г. и областен управител. Понастоящем Сергисов е управител на фирма в гр. Монтана.

Пети е Атанас Маджарски, магистър по „Национална сигурност“, работил е в системата на МВР, в момента е управител на хотел в гр. Вършец. На шесто място е Красимир Иванов, магистър по икономика, трети мандат общински съветник в гр. Лом, управител на фирма. Седми е Петър Мирчев, магистър по „Юридическа психология“, по професия социолог, в момента развива частен бизнес в родния си град Монтана. На осмо място е Илия Илиев, доктор по философия и предприемач. Под номер девет в листата на социалистите е Евелина Борисова, председател на МО на БСП в Монтана, в момента се дипломира като магистър по икономика. Десета е Десислава Куткудейска, завършила „Българска филология“, магистър по „Публична администрация“, работила е като редактор и репортер в местни и регионални медии, както и като експерт „Връзки с обществеността“ във ВиК Монтана и в Областна администрация Монтана. В момента е секретар на Народно читалище „Развитие – 1898г.“, с. Медковец.

Все по трудно е да отправяме послания към хората, защото знаем колко тежко живеят и най-вече изгубили са вяра, че нещо ще се промени, тъй като за 12-годишното управление на ГЕРБ, основен и задълбочаващ се проблем е оцеляването на хората, заяви водачът на листата Атанас Костадинов. И добави, че в този период Северозападът е с най-малко инвестиции в целия Европейски съюз. Проблемите са навсякъде около нас, през подценения труд на българина, в опазването на околната среда, липсата на елементарни условия за живот на обикновения човек. Именно затова, посланието, с което тръгваме към победа на 4 април, остава непроменено – „Справедливост за хората и развитие на региона“.

За действащ Държавен инвестиционен фонд „Северозапад” ще настояват в новото правителство на България бъдещите народни представители на БСП от област Монтана.

„Ние от БСП Монтана през 2019 година създадохме инициативен комитет за създаването на инвестиционен фонд „Северозапад“, внесохме го в Народното събрание и събрахме над 2000 подписа в подкрепа на това предложение, припомни областния председател Камелия Трифонова.

Крайно наложително е да се предприеме модернизация в спешната помощ. Всеки един българин трябва да има достъп до здравеопазване, а болниците да престанат да бъдат търговски дружества, заяви д-р Илиян Тимчев.

Евелина Борисова сподели, че ще инициират подписка за откриването на ВУЗ в Монтана, за да може младите хора в областта да имат възможност да учат, работят и да се развиват професионално в родния си град.