БСП-Монтана регистрира листата си за кандидати за народни представители

Листата с кандидати за народни представители от БСП за областта е с познати и уважавани личности

Областната структура на БСП-Монтана регистрира листата си за кандидати за народни представители за предстоящите извънредни парламентарни избори на 26 март 2017г. Документите бяха внесени в РИК от областния председател на БСП и водач на листата Атанас Костадинов, заедно с кандидатите за народни представители от левицата.

На свое заседание в неделя Националния съвет на БСП утвърди кандидатите за народни представители, предложени от местните структури по места. "Нашите опоненти излизат със старата платформа и нейно продължение, но и със старите лица. Само министри са водачи на листи. При нас от БСП – водачите са 40% нови хора", заяви на пленума Корнелия Нинова.

В област Монтана водач на листата е Атанас Костадинов . Той е на 48г., завършил е две магистратури - социология и философия и е специализирал в Харвардския университет. Член е на БСП-Монтана, а от 2016г. е избран за областен председател на социалистите. Костадинов има опит в държавната власт като заместник-министър на околната среда и водите в две правителства. Работи като мениджър-социологически и маркетинг изследвания и управление на инвестиционни проекти. На второ място след него е д-р Илиян Тимчев - председател на ОБС в Берковица, бил е народен представител, на 50г., завършил медицина в Плевен, лекар в Берковската болница, председател на БСП Берковица. На трето място е Цеца Тодорова – главен инспектор дирекция „Обществено здраве“ в Регионална здравна инспекция, биолог-педагог по образование, има опит в сферата на образованието като началник на РИО. Четвърта е Параскева Илиева – педагог, главен учител СУ „Никола Вапцаров“, председател на Съюза на началните учители в града.  Пети в листата е Любомир Иванов – представител от община Лом. Завършил е Технически университет в София, специалност „Транспортна техника и технологии“, инженер, работи в МБАЛ гр. Лом, на 32г. На шесто място е Стефан Герасимов – земеделски производител, председател на местния парламент в Медковец, завършил е мениджмънт на туризма и мениджмънт на бизнес организациите.  На седмо място е Светослав Илиев – председател на общински съвет на БСП Георги Дамяново, 25г., агроном, има опит в писането и управлението на европроекти. На осмо място е Латинка Симова – юрист, от община Вършец, в момента изпълнителен директор на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Берковица и Годеч. На девето място е Любомир Филипов – представител на община Вълчедръм по образование – машинен инженер. На десето място е Галина Лазарова-Иванова – архитект по образование, учител в Монтана, общински съветник и председател на групата общински съветници на БСП.

Листата с кандидати за народни представители от БСП за областта е с познати и уважавани личности, част от тях са нови лица. „Това, което ни води в подредбата е балансът, така че всеки един жител от областта да намери своя представител“, каза водачът Атанас Костадинов.