Д-р Емил Райнов: Трябва да създадем такива условия, че хората да останат в Монтана

Юли 01, 2015 МОНТАНА Новини БСП 0 1785

„Предизборната програма на общинската организация на БСП в Монтана ще се изработи на базата на националната платформа, като ще се потърсят начините за оползотворяване на всички възможности, които има общината, за осигуряване на заетост и условия, които да задържат хората в Монтана“

„Предизборната програма на общинската организация на БСП в Монтана ще се изработи на базата на националната платформа, като ще се потърсят начините за оползотворяване на всички възможности, които има общината, за осигуряване на заетост и условия, които да задържат хората в Монтана“. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов на пресконференция. Той подчерта, че градът с всяка година все повече обезлюдява, хората, особено младите, го напускат заради липсата на перспектива. „Това за нас е най-тревожното и това ще бъде акцентът в нашата програма“, допълни по темата председателят на Общинския съвет на БСП-Монтана Камелия Трифонова.

„БСП ще се опита да обедини възможно най-много партии в лялото пространство за съвместно явяване на изборите и заедно да се търси подкрепата на избирателите за една социално ангажирана програма“, каза д-р Райнов.  Той изрази възмущение от приетите промени в Закона за здравното осигуряване. Според него с разделянето на услугите на основен и допълнителен пакет се нарушава основния принцип на здравноосигурителния модел, а именно – достъпът на гражданите до здравна помощ. „Дори основната партия в управляващата коалиция не се изказа в подкрепа на този законопроект“, заяви депутатът. От БСП лява България е изпратено писмо до президента за връщане на приетия закон, с което обаче той не се е ангажирал и законът вече е обнародван. „В момента се събират подписи, за да бъде изпратен в Конституционния съд“, поясни д-р Райнов.

По неговите думи парламентарната група се обявява и против внесените предложения за промени в Закона за лечебните заведения, целящи приватизация на болници. „Управляващите така и не можаха да обяснят как преди няколко години при по-нисък размер на здравната вноска, се реализираше излишък, а сега при по-висока вноска, Здравноосигурителната каса има огромен дефицит, а задълженията на болниците непрекъснато нарастват“, коментира депутатът.

По време на пресконференцията присъстващите бяха запознати с приетата предизборна платформа от Националния съвет на партията. „Ангажиментите, които са заложени в нея ще отличават нашите кандидати от всички останали участници в предизборната надпревара“, категоричен е д-р Емил Райнов.