Атанас Костадинов, водач на листата на „БСП за България“ в Монтана: Единствено от нас зависи промяната

Мар 10, 2021 Новини Избори 0 720

10.03.2021г.

Екологията е един от основните приоритети в предизборната платформа на БСП. Два протеста срещу отравянето на въздуха в понеделник се сляха и блокираха столичните кръстовища. Протестиращите атакуваха плановете на управляващите да изградят инсталация за горене на отпадъци на площадката на ТЕЦ-София, мястото е в непосредствена близост до квартали, където живеят и отглеждат децата си стотици хиляди столичани. В тази връзка изрази мнение Атанас Костадинов, водач на кандидатската листа с депутати за новия парламент от „БСП за България“ от област Монтана пред камерите на Предизборно студио на БСТВ:

"България е изпуснала цели етапи в екологичното си развитие под ръководството на ГЕРБ, от така наречената линейна икономика трябваше да преминем в кръгова. България не успя да реализира дори етапа с рециклирането с цел да не се замърсява природата. Вместо да внася инвестиции и иновации, България внася боклук. Откриха се безконтролно внесени около 35 000-40 000 тона опасни отпадъци, открити на различни места, нима никой от управляващите ни не е знаел за това? България по стойности на два пъти беше най-мръсната държава в света."

Костадинов маркира част от мерките от предизборната платформа на левицата по отношение на екологията: "Ние, от БСП, ще реализираме проекти в рамките и със съответствие на екологичните стандарти. В първата част от програмата ни ще изследваме всички компоненти и фактори на околната среда с всички рискове и заплахи, и всички полезни модели, които могат да се приложат. Във втората част акцентът са хората: как човешката дейност може да бъде съобразена така, че да внасяме приходи. В третата фаза акцентираме върху контрола на упражняване на екологично доказателство."

Кандидатът за депутат разкри и фрагменти от печалната статистика на заетостта и доходите у нас: "Над 1 милион българи работят за по-малко от 3,50 лева на час. Северозападният регион е най-бедният в цялата страна, това е ясно. 50% от регионите в България са вече изостанали региони. Населението в област Монтана от 2002 год. е намаляло с 50 000 човека. Демографският проблем е бич. За нас инструмента, който ще направи промяната в тези изостанали региони възможна, е именно планът на БСП за инвестиционен фонд от 500 млн. лева, който е обърнат към младите хора, образователната инфраструктура, инвестициите и средния и малък бизнес, както и преработвателната промишленост", обяви Костадинов.

"Моделът ГЕРБ бяга от всякаква публичност и осветяване на процеса от предизборната кампания, през самото гласуване и финалното преброяване на гласовете. Какво по-нормално от това да има видеонаблюдение? Българските граждани трябва да видят как се докарват хора в неравностойно положение и хора от етнически групи с микробуси до секциите. Платения вот, заплахите и натискът е механизъм, който се упражнява през тези 12 години. Единствено от нас зависи промяната, БСП в Монтана няма загубени национални избори", отбеляза социалистът.