„За да останем в Монтана” е мотото на БСП за предстоящите местни избори

Окт 01, 2019 МОНТАНА Новини Избори 0 2113

01.10.2019

 „БСП за България” откри предизборната си кампания в Монтана  с послението "Да започнем промяната, за да останат хора в Монтана"

 Водачът на листата за общински съветници и лидер на БСП в Монтана Камелия Трифонова сподели от трибуната своята мечта - в Монтана да има висше учебно заведение, по улиците да се срещат много млади хора, да има високотехнологичо предприятие, в  което подготвени специалисти работят с хъс и получават високи заплати, общината да дава стипендии на студенти, които гарантират, че след приключване на образованието си ще се върнат в Монтана и ще работят в града, местната управа да помага на млади семейства с решаване на жилищните им проблеми. Тя заяви, че сега община Монтана намалява с около 1000 души на година и призова промяната в местната власт да започне на 27 октомври с бюлетина номер 56.

Кандидатът за кмет на Монтана от БСП за България Илия Илиев заяви, че е крайно време някой да спре процеса на обезлюдяване на общината и попита риторично защо ще се правят градини, паркове и ремонти, ако в града няма хора. Илиев обеща, че ако бъде избран за кмет, ще отвори управлението към гражданите като подобри обслужването им в общината, да създаде обществени съвети по икономика, образование, култура, здарвеопазване и ред и сигурност към общинската управа, да работи за трайно решаване на проблемите с паркирането в Монтана, да подобри инвестиционния климат в общината.

Народният представител от БСП за област Монтана Атанас Костадинов постави въпроса: „Разбраха ли гражданите на Монтана коя листа за общински съветници изчезна в последната седмица – тази на ГЕРБ или тази на Златко Живков, та двете се обединиха в една, и управляващата партия има ли кандидат в Монтана?”. Той обяви, че в последните години много от общините в България са се превърнали в манифактури за печелене на проекти, които нямат нищо общо с местните хора. Костадинов коментира, че не може управляващите общината и държавата да си приписват успехи, а същевременно хората да тънат в нищета и да бягат извън Монтана и България. Д-р Илиян Тимчев коментира, че БСП е единствената партия у нас, която може да промени порочното управление на общините, но това може да стане с много упорита работа. Областният председател на БСП Пламен Младенов поздрави общинското ръководство на партията в Монтана за отличната листа, в която се съчетават младост и опит и припомни несломимия дух на хората в Монтана.