Представиха официално листата на „БСП за България“ в Монтана

Мар 03, 2017 МОНТАНА Новини БСП 0 3006

Атанас Костадинов: „БСП за България” поиска промяната и я започна от себе си, затова ще спечелим тези избори”

„Изключително ми е приятно да ви представя нашия млад, професионален и амбициозен отбор на „БСП за България. Убеден съм, че ние можем да отговорим на това, което искат хората тук“, каза водачът на листата на „БСП за България” в Монтана Атанас Костадинов. Той обясни, че всички в листата са обединени около една кауза – справедливост за хората и развитие на региона. „Имаме волята, амбицията и знаем как да го постигнем. „БСП за България” поиска промяната и я започна от себе си, затова ще спечелим тези избори”, категоричен бе водачът на листата на „БСП за България” в Монтана.

Атанас Костадинов e роден през 1968 г. Завършил е две магистратури – социология и философия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. А в последствие е и докторант в Института по социология към БАН. Специализирал е в Харвардския университет в програма за обучение на лидери. От 29 години членува в Българската социалистическа партия. В периода 2005-2009 г. е заместник-министър на околната среда и водите, през 2013г. отново е назначен на този пост. През 2014 г. става президент на Международната комисия за защита на река Дунав към ООН. От 2014 г. е мениджър в областта на социологическите и маркетинг изследвания и управлява инвестиционни проекти.

На второ място в листата е Д-р Илиян Тимчев, роден в Берковица. Завършил е медицина в Плевен.  Председател е на Общинския съвет в Берковица. Лекар в Берковската болница. Председател на БСП Берковица и заместник-председател на областния съвет на БСП Монтана.

На трето място е Цеца Тодорова, главен инспектор в дирекция „Обществено здраве“ в Регионална здравна инспекция. По образование е биолог-педагог. Има опит в сферата на образованието като началник на Регионалния инспекторат по образование.

На четвърто място е Параскева Илиева - педагог. Работи като главен учител СУ „Никола Вапцаров“. Председател е на Съюза на началните учители в града. На пето място инж. Любомир Иванов, роден в община Лом. Завършил е Технически университет в София, специалност „Транспортна техника и технологии“. От 2009 г. до момента работи МБАЛ гр. Лом като ръководител на транспорта.

На шесто място е Стефан Герасимов - земеделски производител в с. Расово, община Медковец. Общински съветник и председател на местния парламент в Медковец. Завършил е мениджмънт на туризма и мениджмънт на бизнес организациите. На седмо място е Светослав Илиев, роден в Монтана. Завършил е агро-екология икономка в Аграрен университет- Пловдив. Има опит в писането и управлението на проекти, финансирани от европейските фондове. Общински съветник в Георги Дамяново.  Член на Националната селска мрежа и Федерация на българските пчелари.

На осмо място е Латинка Симова, родена в община Вършец. Завършила е „Право“ и „История“ във Великотърновския университет. Има 20-годишен административен опит като помощник директор в СОУ „Иван Вазов“ и община Вършец. В момента е изпълнителен директор на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Берковица и Годеч“.

На девето място е Любомир Филипов от Вълчедръм. По образование е машинен инженер.  Общински съветник във Вълчедръм и председател на ОбС на БСП. Бивш директор на военния завод на Вълчедръм. На десето място Галина Лазарова-Иванова, архитект по образование. В момента работи като учител. Общински съветник в ОбС Монтана и председател на групата общински съветници на БСП.

Кандидатите на „БСП за България“ са категорични, че по време на предизборната кампания ще обиколят всяко населено място и ще се срещнат с максимален брой жители, за да чуят проблемите и въпросите им.